<- Kalarepa faszerowana groszkiemLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKalarepa faszerowana rakami ->

PDF Drukuj

Kalarepa faszerowana grzybami

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1164 razy.



8 szt. kalarepy (średniej wielkości),
40 dag grzybów,
10 dag tłuszczu,
cebula,
bułka czerstwa,
pół szklanki śmietany,
łyżka mąki,
przyprawa do zup,
koper,
pieprz,
sól,
2 jaja,
szklanka wywaru z włoszczyzny

Kalarepę obrać, wydrążyć (od strony korzenia), a następnie lekko obgotować. Grzyby oczyścić, poszatkować, udusić z drobno posiekaną cebulą, posiekać, dodać pokrajaną w kostkę i usmażoną czerstwą bułkę i jaja; całość przyprawić do smaku. Przygotowanym nadzieniem nadziać ostudzoną kalarepę, włożyć do rondla, zalać wywarem z włoszczyzny i dusić pad przykryciem do miękkości. Następnie podprawić śmietaną i posypać koprem. Podawać z ziemniakami lub ryżem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności