<- Puree z cebuliLista potraw z grupy: Warzywa, owocePurée z fasoli ->

PDF Drukuj

Puree z czosnku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1671 razy.


Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 30 min.
1 glowka czosnku,
100 ml mleka,
2 lyzki masla,
1 lyzeczka maki,
sol, pieprz.

1. Rozgrzac 1 lyzke masla, wymieszac z maka, wlac mleko. Gotowac, az sos zgestnieje. Na pozostalym masle podsmazyc obrane zabki czosnku i zmiksowac z sosem. Doprawic sola i pieprzem. Zamiast smazyc, mozna czosnek upiec.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 32 "Warzywa", strona 11.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności