<- Puree z suchego grochu, fasoli lub bobuLista potraw z grupy: Warzywa, owoceRacuszki z dyni ->

PDF Drukuj

Puree ze szparagow

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1150 razy.


Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 45 min.
750 g szparagow,
3 lyzki smietany 18%,
1 lyzeczka maki,
2 lyzki masla,
2 zoltka,
sol, pieprz.

1. Szparagi ugotowac, odcedzic i zmiksowac. Smietane wymieszac z maka, wlac do
szparagow, dodac maslo, doprawic sola i pieprzem. Wymieszac, dusic kilka minut. Przed podaniem zaciagnac zoltkami. Do puree mozna dodac troche soku z
cytryny.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 32 "Warzywa", strona 13.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności