<- Puree ze szparagowLista potraw z grupy: Warzywa, owoceRacuszki z kartofli ->

PDF Drukuj

Racuszki z dyni

Dodano: 2007-06-03 18:17:27
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2247 razy.


dynia obrana 1 kg
jaja 4-5 szt.
mąka 1 szklanka
cukier 1 łyżeczka
olej 5 dag
śmietana 1/4 l
cukier puder 3 dag
margaryna 5 dag
ew. sos pomidorowy (koncentrat) 10 dag

Rodzaj diety: lakto-vege
Skala trudności: **

Dynię zetrzeć na tarce. Źółtka utrzeć z margaryną i łyżeczką cukru. Wymieszać z dynią i szklanką mąki, osolić, ubitą pianę dodać delikatnie mieszając.
Na rozgrzany tłuszcz nakładać łyżeczką małe placuszki. Smażyć na złoty kolor.
Podawać bezpośrednio po usmażeniu z cukrem pudrem i śmietaną, lub z sosem pomidorowym lekko posolonym.

Nadesłał: AW <>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności