<- Purée z groszku zielonegoLista potraw z grupy: Warzywa, owocePuree z kartofli ->

PDF Drukuj

Puree z kalafiorow

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1565 razy.


Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 45 min.
2 kalafiory,
1 lyzka masla,
3-4 lyzki smietany 18%,
cukier, sol.

1. Kalafiory ugotowac, przetrzec przez sito, podsmazyc na masle, doprawic cukrem, sola i smietana. Podawac do kotletow cielecych lub pieczeni.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 32 "Warzywa", strona 12.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności