<- Purée z groszku zielonego
Lista potraw z grupy:
Warzywa, owoce
Puree z kartofli ->
PDF
Drukuj
Puree z kalafiorow
Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1565 razy.
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 45 min.
2 kalafiory,
1 lyzka masla,
3-4 lyzki smietany 18%,
cukier, sol.
1. Kalafiory ugotowac, przetrzec przez sito, podsmazyc na masle, doprawic cukrem, sola i smietana. Podawac do kotletow cielecych lub pieczeni.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 32 "Warzywa", strona 12.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności