<- Puree z groszku lub bobuLista potraw z grupy: Warzywa, owocePuree z kalafiorow ->

PDF Drukuj

PurÚe z groszku zielonego

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
J─Özyk: Polski
Odwiedzono: 580 razy.


Litr wy┼éuskanego groszku zielonego ugotowa─ç w s┼éonej wodzie. Gdy mi─Ökki odcedzi─ç, wsypa─ç cukru do smaku, doda─ç ┼éy┼╝k─Ö mas┼éa i dusi─ç przez kwadrans. Potem przefasowa─ç przez durszlak lub sito, rozrobi─ç z kilkoma ┼éy┼╝kami s┼éodkiej ┼Ťmietanki i poda─ç do r├│┼╝nego rodzaju kotlet├│w z drobiu, zwierzyny lub dzikiego ptactwa.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialno┼Ťci