<- Purée z grochu suchegoLista potraw z grupy: Warzywa, owocePurée z groszku zielonego ->

PDF Drukuj

Puree z groszku lub bobu

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1710 razy.


Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 45 min.
800 g luskanego zielonego groszku lub bobu,
2-3 lyzki smietany 18%,
1 lyzka masla,
2 lyzeczki cukru,
sol, pieprz.

1. Groszek ugotowac w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 1 lyzeczki cukru. Odcedzic, przetrzec przez sito. Dodac maslo, smietane i pozostaly cukier. Doprawic sola i pieprzem. Wymieszac, dobrze podgrzac. Podawac do kotletow z drobiu lub dzikiego ptactwa.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 32 "Warzywa", strona 12.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności