1. Warzywa dokladnie umyc. Fasolke pokroic na kawalki dlugosci 4 cm.
2. Brokuly podzielic na rozyczki, lodyge pokroic w talarki. Marchewke obrac,
pokroic w slupki.
3. Chinska kapuste i szpinak pokroic dosc grubo, ogorek pokroic w kostke. Czosnek obrac, posiekac.
4. Na patelni rozgrzac olej, podsmazyc czosnek na jasnozloty kolor, dodac warzywa i ciagle mieszajac smazyc 1 min.
5. Dodac wode, sos ostrygowy i rybny, cukier i pieprz. Smazyc ciagle mieszajac
jeszcze przez 3 min.
6. Przelozyc do polmiska, przybrac kielkami fasoli, listkami pietruszki i
kwiatkami z chilli. Podawac gorace.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 13 "Kuchnia tajska", strona 72.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach