<- Nadzienie z brokulow (do nalesnikow)Lista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżNadzienie z jarzyn (do nalesnikow) ->

PDF Drukuj

Nadzienie z burakow (do nalesnikow)

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1916 razy.


Czas przygotow. 25 min.
450 g ugotowanych burakow,
1 cebula drobno posiekana,
100 g rodzynkow,
2 lyzki octu winnego,
2 lyzki wody,
2 lyzki oleju arachidowego,
1 lyzka maki razowej,
125 ml kwasnej smietany,
sol.

1. Rodzynki zalac woda z octem i raz zagotowac. Buraki drobno pokroic. Do garnka wlac olej, usmazyc cebule. Wlozyc buraki i rodzynki razem z woda i octem.
Dodac smietane wymieszana z maka, osolic, gotowac na malym ogniu 10 min. Jezeli masa jest zbyt rzadka, nalezy ja odparowac.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 41 "Kuchnia wegetariańska", strona 61.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności