Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 1953 razy.
Czas przygotow. 25 min.
450 g ugotowanych burakow,
1 cebula drobno posiekana,
100 g rodzynkow,
2 lyzki octu winnego,
2 lyzki wody,
2 lyzki oleju arachidowego,
1 lyzka maki razowej,
125 ml kwasnej smietany,
sol.
1. Rodzynki zalac woda z octem i raz zagotowac. Buraki drobno pokroic. Do garnka wlac olej, usmazyc cebule. Wlozyc buraki i rodzynki razem z woda i octem.
Dodac smietane wymieszana z maka, osolic, gotowac na malym ogniu 10 min. Jezeli masa jest zbyt rzadka, nalezy ja odparowac.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 41 "Kuchnia wegetariańska", strona 61.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach