Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2161 razy.
Czas przygotow. 45 min.
500 g brokulow,
2 kartofle,
2 lyzki masla,
2-3 lyzki gestej smietany,
starta galka muszkatolowa,
sol, pieprz.
1. Kartofle obrac, umyc, ugotowac w osolonej wodzie. Brokuly oplukac, podzielic
na rozyczki. Twarde czesci odrzucic). Gotowac na parze 5-7 min. Przetrzec
przez sito razem z kartoflami. Wymieszac z maslem i smietana. Doprawic sola,
pieprzem i galka. Zagrzac stale mieszajac. Jezeli przetarta masa jest zbyt
rzadka, nalezy ja odparowac; jesli jest zbyt gesta - dodac smietane.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 41 "Kuchnia wegetariańska", strona 59.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach