<- Bananowiec na zimnoLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaBanany w cieście 2 ->

PDF Drukuj

Banany w cieście 1

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4900 razy.


4 banany,
2 jajka,
6 łyżek mąki,
4-6 łyżek mleka,
2 łyżeczki cukru waniliowego,
szczypta soli,
1 łyżka rumu (lub innego alkoholu),
olej do smażenia
Banany obrać, przekroić na połowy i każdą z nich wzdłuż na grubsze plasterki. Jajka ubić z cukrem, połączyć z mąką, mlekiem i rumem.
Dokładnie wyrobić drewnianą łyżką (aby nie było grudek). Banany maczać w cieście i smażyć, z obu stron w "głębokim oleju".
Usmażone oddsączyć z tłuszczu, ostudzić.
Podawać na zimno same, posypane cukrem pudrem lub polane bitą śmietaną.
Bananki sa wyborne, serdecznie polecamy... zwlaszcza z migdalami przypiekanymi :D
Nadesłał(a): 2006-04-02 18:04:32


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności