Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 1990 razy.
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 5 min.
3 dl jogurtu,
3 dl mleka,
sok z 1 cytryny,
5 lyzeczek cukru,
1/2 lyzeczki wody rozanej,
kostki lodu.
1. Wlac do miksera jogurt, mleko, sok z cytryny i wode rozana - oslodzic. Zmiksowac z kostkami lodu.
2. Przelac napoj do wysokich szklanek, podawac z plasterkami cytryny.
3. W regionach szczegolnie goracych lussi przyrzadza sie z dodatkiem soli zamiast cukru oraz szczypta garam masala (przyprawa patrz rozdzial "ogolne").
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 6 "Kuchnia indyjska", strona 10.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach