<- Sandacz pieczony po litewskuLista potraw z grupy: RybySandacz po balatonsku ->

PDF Drukuj

Sandacz po augustowsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2520 razy.


1,5 kg sandacza,
1 kg cebuli,
sól, pieprz,
12,5 dag masła lub margaryny
Na dno garnka włożyć warstwę pokrojonej w plasterki cebuli wymieszanej z solą i pieprzem, na niej położyć pokrojoną w dzwonka rybę, uprzednio nasoloną.
Układać warstwami, na wierzchu ułożyć warstwę ryby, a na rybie położyć masło, przykryć.
Dusić nad ogniskiem 30-45 minut lub w piekarniku.
Podawać z ziemniakami oraz kwaszonym ogórkiem.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności