<- RzeżuchaLista potraw z grupy: Info - o ....Schudnąć ->

PDF Drukuj

Sangria

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2372 razy.


Napój chłodzący na bazie czerwonego wina i mandarynek, popularny we Włoszech, Hiszpanii i Francji.
Należy wymieszać czerwone wino z sokiem z cytryny, dodać sok z mandarynek. Można dodać do tego trochę likieru owocowego, czereśnie ze spirytusu lub pokrojone w kosteczkę brzoskwinie.
Wstawiamy napój do lodówki na kilka godzin, aby się dobrze wychłodził i aby owoce przeszły smakiem wina.
Sangrię podaje się w wielkich szklanych misach lub wazach, a nalewa się do szklanek małą chochlą lub kubeczkiem.
"Kobieta i Styl"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności