<- Raita z kabaczkiemLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiRojak - salatka indonezyjska ->

PDF Drukuj

Raita z ogorkiem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3325 razy.



Porcja dla 6 osob. Czas przygotow. 50 min.
2 male ogorki,
500 ml jogurtu,
1 zielona papryczka chilli,
1/2 lyzeczki papryki slodkiej,
1/2 lyzeczki garam masala,
sol do smaku.

1. Ogorki obrac i pokroic w drobna kostke. Posolic i odstawic na godzine, aby
zmiekly. Po tym czasie odlac plyn, ktory puszcza ogorki.
2. Posiekac papryke.
3. Jogurt dokladnie wymieszac z sola. Dodac papryke i ogorki.
4. Przelac raite do malych miseczek, posypac z wierzchu garam masala i chilli.
Odstawic do lodowki na 40 min.
5. Podawac schlodzona jako dodatek do dania glownego.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 6 "Kuchnia indyjska", strona 78.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności