<- Sernik Wiedeński - przepis MałgosiLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaSernik z kremem kokosowym ->

PDF Drukuj

Sernik z budyniem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 6531 razy.


CIASTO :
2 szklanki mąki,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
pół kostki miękkiej margaryny,
pół szklanki cukru,
2 jaja,
żółto.

MASA BUDYNIOWA :
litr mleka,
3 budynie czekoladowe.

MASA SEROWA :
pół kostki miękkiej margaryny,
pół szklanki cukru,
4 serki waniliowe,
3 jaja,
białko,
budyń śmietankowy;
polewa czekoladowa,
wiórki kokosowe.

Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć je na
prostokątną blaszkę. Ugotować budynie czekoladowe, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować.
Odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem i stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i
żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy,wymieszać.
Na końcu lekko mieszając połączyć z pianą z 4 białek i
równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym.
Wstawić na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st.C
Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami.
przepis bardzo ciekawy. mam tylko pytanie czy chodzi o serki homogenizowane? one są raczej rzadkiej konsystencji i czy ciasto się nie "rozjedzie" na koniec?
Nadesłał(a): aga <aga.mat78@op.pl> 2006-04-05 22:04:17


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności