<- Sernik wiedeński 3Lista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaSernik z budyniem ->

PDF Drukuj

Sernik Wiedeński - przepis Małgosi

Dodano: 2000-05-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 6281 razy.


1 kg sera
10 jajek
1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
20 dkg masła
1 szklanka cukru
zapach cytrynowy, rodzynki

Ser zemleć przez maszynkę 2 razy, żółtka utrzeć z cukrem dodać po trochu masło (ukręcone), następnie dodawać ser, na koniec pianę z białek i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia.

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
JAK DŁUGO MAM PIEC I W JAKIEJ TEMPERATURZE??
Nadesłał(a): MARCIN <marcinkakol@yahoo.com> 2006-02-12 10:02:07


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności