<- SOS MAJONEZOWYLista potraw z grupy: SosySos majonezowy do ryb i jaj ->

PDF Drukuj

Sos majonezowy do krabow, krewetek i rakow

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3932 razy.



Czas przygotow. 15 min.
150 g majonezu,
100 ml gestej smietany,
2-3 lyzki keczupu,
3 lyzeczki sosu Worcestershire,
2 lyzki soku cytrynowego,
50 ml koniaku lub whisky,
1/2 lyzeczki papryki do posypania.

1. Wszystkie skladniki wymieszac. Posypac papryka.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 18 "Sałaty i sałatki", strona 10.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności