<- Sos truflowy białyLista potraw z grupy: SosySOS TWAROGOWO-KOPERKOWY ->

PDF Drukuj

Sos truskawkowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1862 razy.


Czas przygotow. 20 min.
250 g truskawek,
lyzka cukru pudru,
20 ml likieru cassis.

1. Swieze truskawki oplukac pod biezaca woda, dobrze osaczyc na sicie. Truskawki mrozone oplukac przed rozmrozeniem. Zmiksowac, nastepnie przetrzec
przez sito, by usunac male pesteczki.
2. Do zmiksowanej masy wsypac cukier, wlac likier, wymieszac. Zamiast likieru
mozna wlac rum. Przed podaniem ochlodzic.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 23 "Sosy", strona 92.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności