<- SOS ZE SWIERZEGO OGORKALista potraw z grupy: SosySos ze śledzi ->

PDF Drukuj

Sos ze swiezych borowikow (maslakow, kozlakow)

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4065 razy.


Czas przygotow. 1 godz.
200 g swiezych borowikow,
cebula,
lyzka maki,
lyzka masla,
200 ml smietanki kremowej,
sol, pieprz.

1. Dobrze oplukane grzyby ugotowac w malej ilosci wody z dodatkiem cebuli, pokroic w paski. Zrumienic lyzke maki z lyzka masla, rozprowadzic wywarem z
grzybow, wrzucic pokrojone grzyby, doprawic smietanka, sola i pieprzem. Zagotowac. Mozna dodac lyzke drobno pokrojonego koperku.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 23 "Sosy", strona 77.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności