<- SOS Z RZEŹUCHYLista potraw z grupy: SosySos z tunczyka - do makaronu PYCHOTA ->

PDF Drukuj

Sos z suszonych borowikow

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1684 razy.


Czas przygotow. 1 godz.
30 g suszonych borowikow,
200 ml smietanki kremowej,
lyzka maki,
sol, pieprz.

1. Sos robi sie tak jak sos ze smardzow (patrz przepis), z ta roznica, ze ugotowane grzyby kroi sie na paseczki lub drobno sieka i zaprawia smietana z
maka, ale bez ekstraktu miesnego i pieprzu cayenne.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 23 "Sosy", strona 76.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności