<- Sos z podrobów z kurczakaLista potraw z grupy: SosySos z suszonych borowikow ->

PDF Drukuj

SOS Z RZEŹUCHY

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 696 razy.



4 łyżki umytych, drobno posiekanych listków rzeżuchy
1/2 szklanki kefiru
1 łyżeczka oleju lub oliwy
2 łyżki soku z cytryny lub zaprawy cytrynowej
sól
pieprz

Posiekane listki rzeżuchy zmiksować z kefirem, olejem i sokiem cytrynowym. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Amatorzy mogą dodatkowo przyprawić sos czosnkiem. Wykorzystywać do zaprawiania surówek i sałatek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności