<- Sorbet cytrynowyLista potraw z grupy: DeserSorbet ogórkowy ->

PDF Drukuj

Sorbet malinowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2502 razy.


30 dag mrożonych lub świeżych malin,
20 dag cukru pudru,
2 cytryny,
1/3 szklanki śmietany kremówki,
1 łyżka cukru pudru,

Maliny lekko rozmrozić i zmiksować z cukrem i sokiem z
cytryn, przetrzeć przez sitko, żeby oddzielić pestki,
przełożyć do miski i zamrażać 2 godziny. Następnie ubić
trzepaczką lub mikserem na puszystą gładką masę i ponownie mrozić 2 godziny. Przed podaniem wstawić na 20 minut do lodówki. Ubić śmietanę z cukrem.
Nałożyć sorbet do pucharków i ozdobić bitą śmietaną.
Podawać natychmiast.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności