<- Sos chrzanowy wykwintnyLista potraw z grupy: SosySos chrzanowy z jabłkami ->

PDF Drukuj

Sos chrzanowy z borówkami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1720 razy.


5 dag korzenia chrzanu,
20 dag dżemu z borówek,
3 łyżki czerwonego wytrawnego wina,
1 łyżka soku z cytryny,
1 łyżeczka cukru,
sól,

Chrzan umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych
oczkach i sparzyć niewielką ilością wrzątku. Wymieszać z dżemem. Dodać wino, doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godziny. Podawać do mięs i jajek.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności