<- Sos chrzanowy z jabłkamiLista potraw z grupy: SosySos chrzanowy ze śmietaną i musztardą ->

PDF Drukuj

Sos chrzanowy z marchewką

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1737 razy.


5 dag korzenia chrzanu,
1 marchewka,
5 dag śmietany,
2 łyżki soku z cytryny,
cukier i sól,

Chrzan umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych
oczkach i sparzyć niewielką ilością wrzątku. Marchew umyć, obrać, opłukać na tej samej tarce. Połaczyć chrzan
z marchewką i dodać śmietanę. Doprawić do smaku solą,
cukrem i sokiem z cytryny. Podawać do mięs i jajek.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności