<- Zupa-krem ze szparagowLista potraw z grupy: ZupaZupy mleczne z kaszami ->

PDF Drukuj

Zupa-veloute z avocado

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1943 razy.



Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1 godz. 40 min.
3 owoce awocado,
1 zielony ogorek,
1 twardy pomidor,
4 lyzki smietany,
100 ml mleka,
sok z 1 cytryny,
sol, pieprz.

1. Ogorek obrac i wypestkowac. Z miazszu wykrawac male kuleczki (wielkosci
orzecha laskowego), zanurzac je na chwile we wrzacej wodzie, wyjac, osaczyc.
2. Pomidor sparzyc wrzatkiem, obrac ze skorki, wypestkowac i pokroic w male
kwadraciki.
3. Owoce awocado przekroic wzdluz na pol, usunac z nich pestki i wybrac miazsz,
ktory nastepnie zmiksowac z sokiem cytrynowym, smietana i mlekiem. Doprawic
sola i pieprzem, schlodzic w lodowce.
4. Zupe rozlac do talerzy, przybrac kulkami ogorka i kawaleczkami pomidora, po
czym podawac.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 4 "Kuchnia francuska I", strona 46.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
ale gówno brzmi ohydnie ;/;/ sorki za szczerosc!
Nadesłał(a): 2006-07-24 16:07:52


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności