<- Likier jajeczno-kakaowyLista potraw z grupy: Domowy wyrób wódekLikier jarzębinowy ->

PDF Drukuj

Likier jajeczny

Dodano: 2000-04-22 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5537 razy.


5 zoltek,
25 dkg cukru,
1/3 l mleka,
1/4 l spirytusu (95%),
1/4 l winiaku (koniaku lub starowinu),
1 lyzeczka cukru waniliowego

Mleko zagotowac ostudzic.
Zoltka utrzec z cukrem waniliowym na jednolita mase, ktora nalezy rozprowadzic ostudzonym mlekiem i zlac do duzej flaszki.
Dodac spirytu i winiak i dokladnie wymieszac przez wstrzasanie.
Gotowy po 2-3 dniach.
Wstrzasac przed rozlewaniem do kieliszkow.

From: slavek_s@usa.net (Slav)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności