<- Cassis - likier porzeczkowyLista potraw z grupy: Domowy wyrób wódekDomowy likier kawowy ->

PDF Drukuj

Creme "de Thee"

Dodano: 2000-04-22 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 6401 razy.


3 dag herbaty indyjskiej lub cejlońskiej, 0,33 l spirytusu oraz 50 cm3 przegotowanej wody zmieszać, a po miesiącu zlać i przefiltrować.
Następnie zagotować razem z następującą mieszanką: 0,4 l wody, 40 dag cukru i ćwierć laski wanilii.
Zabarwić na ciemniejszy kolor karmelem z 2 łyżeczek cukru.
Modyfikacja tego napoju:
5 dag herbaty "Earl Grey" bez dodatku wanilii.

From: slavek_s@usa.net (Slav)
jak to ma wygladac i smakowac??
Nadesłał(a): ktos 2006-05-01 15:05:29


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności