<- Miody pitne - informacjeLista potraw z grupy: Domowy wyrób wódekMiód dębiak (czwórniak) (miód sycony) ->

PDF Drukuj

Miód bernardyński (trójniak) (miód sycony)

Dodano: 2000-04-22 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 7025 razy.


Na 1 l miodu bierze się 2 l wody, 1,5 g chmielu, 0,5 g korzenia fiołkowego i oleju różanego do smaku.
Czas dojrzewania - 1 rok.
Miód początkowo jest słodki, później staje się wytrawny, tzw. dębiak.

From: slavek_s@usa.net (Slav)
A procenty to same się biorą? Gdzie fermentacja alkoholowa?
Nadesłał(a): amal63 <qmql63@o2.pl> 2006-08-27 16:08:44


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności