<- Miód bernardyński (trójniak) (miód sycony)Lista potraw z grupy: Domowy wyrób wódekMiód kasztelański (półtorak) (miód sycony) ->

PDF Drukuj

Miód dębiak (czwórniak) (miód sycony)

Dodano: 2000-04-22 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5251 razy.


Na 1 l miodu bierze się 3 l wody.
Do 10 l brzeczki dodaje się 10 g chmielu, 2,5 g cynamonu, 7,5 g jagód jałowcowych i 1 g korzeni kozłka lekarskiego.
Fermentuje się szybko.
Czas dojrzewania - 2-3 lata.

From: slavek_s@usa.net (Slav)
A to w ogóle fermentuje, czy może gnije? Drożdzy (tych szlachetnych, miodowych) tu nie widzę.
Nadesłał(a): amal63 <amal63@o2.pl> 2006-08-27 16:08:47

Piszesz piszesz i nic z tego. Składniki do czwórniaka to ja w byle brukowcu znajde. Czy znajdzie się ktoś kto doprowadzi swój wywód do końca. Przecież na swieci są też tacy co chcieliby poznać coś więcej niż tylko składniki. Zaczynam dopiero a w tym p... internecie tylko fachowcy od miodu i składniki a przepis to gdzie. Sługa uniżony ppga.
Nadesłał(a): ppga <ppga@wp.pl> 2006-09-15 21:09:04


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności