Dodano: 2000-04-22 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 5944 razy.
Na 1 l miodu bierze się 3 l wody.
Do 10 l brzeczki dodaje się 10 g chmielu, 2,5 g cynamonu, 7,5 g jagód jałowcowych i 1 g korzeni kozłka lekarskiego.
Fermentuje się szybko.
Czas dojrzewania - 2-3 lata.
From: slavek_s@usa.net (Slav)
A to w ogóle fermentuje, czy może gnije? Drożdzy (tych szlachetnych, miodowych) tu nie widzę. Nadesłał(a): amal63 <amal63@o2.pl> 2006-08-27 16:08:47
Piszesz piszesz i nic z tego. Składniki do czwórniaka to ja w byle brukowcu znajde. Czy znajdzie się ktoś kto doprowadzi swój wywód do końca. Przecież na swieci są też tacy co chcieliby poznać coś więcej niż tylko składniki. Zaczynam dopiero a w tym p... internecie tylko fachowcy od miodu i składniki a przepis to gdzie.
Sługa uniżony ppga. Nadesłał(a): ppga <ppga@wp.pl> 2006-09-15 21:09:04