<- Miód dębiak (czwórniak) (miód sycony)Lista potraw z grupy: Domowy wyrób wódekMiód litewski (dwójniak) (miód sycony) ->

PDF Drukuj

Miód kasztelański (półtorak) (miód sycony)

Dodano: 2000-04-22 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 6967 razy.


Na 1 l miodu bierze się 0,5 l wody, brzeczkę krótko gotuje, dodając na 10 l brzeczki 10 g chmielu, 3 laski wanilii i 150-200 g korzeni selera (lub 200-300 g świeżych liści selera).
Do butelek ściąga się po 2 latach.
Czas dojrzewania - 8-10 lat.

From: slavek_s@usa.net (Slav)
kto tyle wytrzyma?!wiem, że tym się trzeba delektować,ale za 10 lat będę na tyle posunięta w latach, że mogę zapomnieć co jest w tych flaszkach!
Nadesłał(a): anusia 2005-10-22 19:10:26

Pytam stale, jak przy innych przepisach tegoż autorstwa: gdzie DROŹDŹE?????????????????
Nadesłał(a): amal63 <amal63@o2.pl> 2006-08-27 16:08:11


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności