<- Miód litewski (dwójniak) (miód sycony)Lista potraw z grupy: Domowy wyrób wódekMiód pitny naturalny (niesycony) ->

PDF Drukuj

Miód pitny chmielowy (niesycony)

Dodano: 2000-04-22 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4753 razy.


Do 10 l brzeczki przygotowanej jak wyżej dodaje się 10-15 g chmielu. Chmiel wkłada się do woreczka płóciennego, zawiązuje i gotuje w 1 l wody przeznaczonej do rozcieńczenia miodu.
Szczepienie drożdżami przeprowadza się po dodaniu wyciągu z chmielu.

From: slavek_s@usa.net (Slav)
Aprzecież miał być niesycony. Sycenie miodu, to proces przeprowadzania części cukrów zawartych w miodzie w alkohol. Slav, nie wprowadzaj ludzi w błąd swoimi przepisami. W każdym są błędy KARDYNALNE!!!!!!
Nadesłał(a): amal63 <amal63@o2.pl> 2006-08-27 16:08:08

Tak, tak. "...sycenie to przeprowadzanie części cukrów zawartych w miodzie w alkohol...". Jeszcze w życiu takiej głupoty nie czytałem. A to gotowanie chmielu to jest w czystej wodzie, którą się później miód rozcieńcza. Co innego przeczytać a co innego przeczytać ze zrozumieniem. Tu się nie da nawet określić poziomu wiedzy aby stwierdzić jak bardzo poniżej zera się znajduje.
Nadesłał(a): miodzio 2006-10-14 00:10:15


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności