<- Bezy kokosankiLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaBEZY ZE ŚMIETANĄ ->

PDF Drukuj

Bezy Londyn

Dodano: 2000-05-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4436 razy.


3 białka (nie z lodówki)
1/2 łyżeczki octu
160g cukru
1/2 łyżeczki cukru waniliowego
1 płaska łyżeczka mąki kartoflanej

* ubić pianę na sztywno
* wsypać połowę cukru i powoli ubijać
* drugą połowę cukru, ocet, cukier waniliowy i mąkę ziemniaczaną wsypać i powoli mieszać
* podgrzać piekarnik do 140st.C
* piec ok. 1 godz. 40 min., jeżeli małe to krócej

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności