<- Bezy LondynLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaBiałe pierniczki norymberskie ->

PDF Drukuj

BEZY ZE ŚMIETANĄ

Dodano: 2010-01-01 14:34:37
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 934 razy.



10 szt. małych bezy cukierniczych
2 dag mączki cukrowej
1/4 litra śmietanki kremowej
1/4 laski wanilii
konfitura z wiśni

Śmietanę postawić w misce na lodzie, gdy silnie oziębnie, ubić trzepaczką. Ubitą śmietankę wymieszać z wanilią, przed wyłożeniem lekko posłodzić (gdyż pod wpływem cukru rzednie). Krem wyłożyć na szklany półmisek, przybrać bezami, polać surówkowym sorbetem lub konfiturą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności