<- Ciasto drożdżowe bez wyrabianiaLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaCiasto drożdżowe Topielec ->

PDF Drukuj

Ciasto drożdżowe płukane

Dodano: 2000-05-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3970 razy.


1/2 kg mąki
4 jajka
1/4 kg masła lub margaryny
10 dkg drożdży
1 szkl. cukru
zapach

Zapachy i cukier wkładamy po wyjęciu z wody.
Drożdże rozrabiamy w jednym jajku, dodajemy mąkę, pozostałe jajka, paczkę margaryny i wpuszczamy na wodę do wyrośnięcia. Po wyjęciu z wody po wyrośnięciu dodajemy cukier i zapach i pieczemy ok. 40 min. Ciasto w wodzie powinno popękać i wypłynąć.

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności