Dodano: 2000-05-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 11260 razy.
6 żółtek w szklankę
piwa jasnego tyle co żółtek
sól
mąka (ile się wgniecie)
From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
Trochę mało i szkoda że nie ma etapów przygotowania!!! Nadesłał(a):
szkoda ze niema opisu Nadesłał(a): 2006-02-12 11:02:38
Dane sa składniki.Przepis nie jest potrzebny.Zagnieść.Wybić wałkiem aż się pokażą pęcherze.Cienko rozwalkować.Kłaść na rozgrzany tłuszcz na patelni.Gdy lekko sie zrumienią,przewracać.Prawdę mówiąc nie jadłam faworków z piwem.Ale spróbuję Nadesłał(a): Tenia 2006-02-14 16:02:27
przynajmniej nmie ma tu spirytusu i stanowczo łatwiej i szybciej załatwię piwo:) Nadesłał(a): Helena 2006-02-22 14:02:56
W faworkach spirytus,wódka lub ocet(kieliszek) potrzebne są po to by faworki podczas pieczenia nie wchłaniały tłuszczu! Nadesłał(a): Bozena <bozena588@wp.pl> 2006-02-22 17:02:09
przepis swietny, szybko, tanio i pysznie:) pamietajcie zeby do cukru pudru dodac troche cukru waniliowego:) i smacznego:) Nadesłał(a): Efa <kundziaewa@wp.pl> 2006-02-23 00:02:50
wysmienity przepis!bez wazenia ,itp...bardzo prosty i doskonaly! dziekuje. Nadesłał(a): Bozena z Canady <nusiadenis@rogers.com> 2006-10-07 02:10:37