<- Keks 3Lista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaKeks 5 ->

PDF Drukuj

Keks 4

Dodano: 2000-07-25 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3270 razy.


1 kg mąki tortowej - może być krupczatka
70 dkg cukru pudru
1/2 litra kwaśnej śmietany (1/2 kg)
1/2 kg masła, margaryny
12 żółtek
piana z 6 białek
1 proszek do pieczenia
wanilia, bakalie

Masło utrzeć na puch, dodawać po trochu cukier, ucierać, następnie dodawać po 1 żółtku, dodawać na zmianę przesianą mąkę i śmietanę, ciągle ucierać. Z mąką w ostatniej porcji dodać proszek, wanilię i bakalie, dodać ubitą pianę z 6 białek, lekko wymieszać, wysmarować i b. starannie wysypać formy.
Wychodzą 2 blaszki długie i 2 blaszki krótkie.

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności