<- Keks 4Lista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaKeks angielski ->

PDF Drukuj

Keks 5

Dodano: 2000-07-25 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3923 razy.


Skladniki:
5 jaj,
25dag cukru pudru,
25dag masla lub margaryny,
25dag maki,
plaska lyzeczka sody oczyszczonej,
szklanka bakalii.

Utrzec maslo z zoltkami na puszysta mase, wsypac make i sode (zostawic lyzke maki, ktora oproszyc bakalie). Dodac bakalie razem z ubita piana z bialek, wymieszac. Wylozyc ciasto to waskiej blachy posmarowanej maslem i wysypanej tarta bulka.
Wazne - ciasto nalezy wystudzic i przechowywac w pergaminowym papierze.
Smacznego!
From: "wli2sp" <wli2sp@friko6.onet.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności