<- Kluski francuskieLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKluski francuskie grzybowe ->

PDF Drukuj

Kluski francuskie "Solec"

Dodano: 2000-05-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1908 razy.


1 łyżka tłuszczu
2 łyżki wody
3 łyżki mąki
3 jajka

Zagotować tłuszcz z wodą, do wrzątku dodać mąkę. Ciasto zaparzyć dobrze rozprowadzając mąkę. Następnie wbić jajka dobrze wyrabiając ciasto.
Zagotować wodę na wrzątek.
Kłaść kluski, zagotować je, po zagotowaniu zdjąć z gazu.
Podawać na gorąco z sosem.

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności