<- Ptasie mleczko®* 2Lista potraw z grupy: DeserPtasie mleczko®* 4 ->

PDF Drukuj

Ptasie mleczko®* 3

Dodano: 2000-07-25 00:00:00
Zmodyfikowano: 2012-02-07 22:45:36
Język: Polski
Odwiedzono: 3163 razy.


12 białek
1 duża galaretka (jak słodka mniej cukru)
1 szkl. wody
1/2 torebki żelatyny (rozpuszczonej w zimnej przegotowanej wodzie, 1 toreb. 6 łyżeczek)
2 szkl. cukru

Cukier, wodę, galaretkę żelatynę zagotować ok. 3 min. (przed zagotowaniem ubić pianę).
Zestawić z ognia, ubijać trzepaczką, w miarę ubijania dokładać po łyżce piany.
Ubijać szybko, do smaku można dodać np. sok z cytryny, zapach.
Wstawić do lodówki, wystudzić udekorować wg uznania.

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
* znaczenie słowne PTASIE MLECZKO® stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz Lotte Wedel sp. z o.o.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności