<- Tort makowyLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaTORT MAKOWY I ->

PDF Drukuj

Tort makowy

Dodano: 2000-05-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4113 razy.


30 dkg maku
10 jajek
1 szkl. cukru
3 łyżki bułki tartej

Mak zemleć w młynku do kawy, albo sparzyć i przekręcić przez maszynkę.
Całe jaja ubić na parze ze szkl. cukru. Kiedy utworzy się gęsta masa, zdjąć z pary, garnek wstawić do miski z zimną wodą i trzepać do wystudzenia. Dodać 3 łyżki tartej bułki i mak.
Wymieszać i wylać na wysmarowaną tortownicę.
Piec ok. 40 min. w dobrze nagrzanym piekarniku.

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności