<- Zupa z bobu i kaszy jęczmiennejLista potraw z grupy: ZupaZupa z brokulow ->

PDF Drukuj

Zupa z boczniaków

Dodano: 2000-05-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2920 razy.


6 boczniaków
1 główka czosnku
3 ziemniaki
włoszczyzna
kawałek kurczaka
masło
szynka lub wędzonka
sól, pieprz

Ugotować wywar z włoszczyzny i kawałka drobiu.
Boczniaki pokroić, bez trzonów, na wąskie paseczki, podsmażyć do miękkości na roztopionym maśle.
Do wywaru włożyć boczniaki.
Podsmażyć sparzone wrzątkiem, ząbki czosnku pokrojone w plasterki, wrzucić je do zupy. Dodać drobno pokrojone ziemniaki. Gotować do miękkości.
Podsmażyć szynkę pokrojoną w paseczki, dodać do zupy.

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności