<- HomarLista potraw z grupy: Info - o ....Jabłko ->

PDF Drukuj

Imbir

Dodano: 2000-07-25 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1803 razy.


Imbir nalezy jak najbardziej uzywac na surowo - taki jest najlepszy.

Zetrzyj caly korzen, odmierz 1 lyzke, reszte zamroz.
Pomieszaj te lyzke imbiru z 2 lyzkami miodu, natrzyj kurczaka lub rybe, piecz w piekarniku az mieso bedzie upieczone.

Albo pomieszaj lyzke imbiru, zabek czosnku, 1 lyzke maki kartoflanej, 1 lyzke sojowego sosu i 25 dkg miesa (wolowina, wieprzowina, kura) pokrojonego na najciensze paseczki, jak makaron. Wymieszaj, odstaw na pol godziny, smaz na bardzo goracym oleju, podawaj na ryzu z warzywami.
Magdalena
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności