Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2018 razy.
Kuchnia gruzińska:
8 sztuk małych rybek,
8 małych pomidorów,
8 małych cebulek,
18 małych kostek wędzonego boczku,
sól, pieprz,
łyżka tłuszczu,
sok cytrynowy
Rybki przekrajać wzdłuż, skropić sokiem z cytryny, każdą połówkę zwinąć w ślimaczek. Na osiem szpadek szaszłykowych nakłuwać kolejno: kawałek boczku, połówkę cebulki, pomidora i zwiniętą rybkę: powtórzyć kolejność jeszcze raz. Gotowe szaszłyki posypać solą i pieprzem. Następnie ułożyć na mocno rozgrzanym na dużej patelni tłuszczu i usmażyć na rumiano. Podawać z ryżem na sypko, posypanym zieleninom oraz zieloną sałatą skropioną sosem vinaigrette.
Skomentuj Powiadom o komentarzach