<- Szaszlyczki rybneLista potraw z grupy: RybySzczupak faszerowany po polsku ->

PDF Drukuj

Szaszłyki z rybek

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1933 razy.


Kuchnia gruzińska:

8 sztuk małych rybek,
8 małych pomidorów,
8 małych cebulek,
18 małych kostek wędzonego boczku,
sól, pieprz,
łyżka tłuszczu,
sok cytrynowy
Rybki przekrajać wzdłuż, skropić sokiem z cytryny, każdą połówkę zwinąć w ślimaczek. Na osiem szpadek szaszłykowych nakłuwać kolejno: kawałek boczku, połówkę cebulki, pomidora i zwiniętą rybkę: powtórzyć kolejność jeszcze raz. Gotowe szaszłyki posypać solą i pieprzem. Następnie ułożyć na mocno rozgrzanym na dużej patelni tłuszczu i usmażyć na rumiano. Podawać z ryżem na sypko, posypanym zieleninom oraz zieloną sałatą skropioną sosem vinaigrette.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności