<- Szaszlyki wieprzoweLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaSzaszłyki wieprzowe po generalsku ->

PDF Drukuj

Szaszłyki świętokrzyskie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1993 razy.


60 dag polędwicy
20 dag wędzonego bekonu
250 ml białego wina
marchewka
pietruszka
2-3 liście pora
3 cebule
6-8 owoców jałowca
2 listki laurowe
po pół łyżeczki tymianku i bazylii,
pieprz, sól
Mięso i bekon pokroić w dużą kostkę. Dodać pokrojoną w plastry cebulę, startą marchew i pietruszkę, por, pokruszone przyprawy, sól i pieprz. Wlać wino. Przykryć i odstawić na kilka godzin. Mięso, bekon i cebulę nadziać na szpadki. Posmarować olejem. Upiec na grillu lub w piekarniku.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności