<- Sos BernaiseLista potraw z grupy: SosySos beszamelowy ->

PDF Drukuj

Sos Bernaise (do poledwicy)

Dodano: 2000-08-20 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2472 razy.


1 mala cebula albo cebula ze szczypiorem posiekana drobno,
2 lyzeczki estragonu swiezego posiekanego drobno albo 1 lyzeczka estragonu suchego,
4-8 ziaren pieprzu,
2 lyzki octu z bialego win.,
2 lyzki bialego wina,
3 zoltka,
180 g masla pokrojonego w kawaleczki,
pieprz Caienna,
pietruszka posiekana,
sol.

W garnuszku gotowac cebule, estragon, pieprz, ocet i wino az objetosc zmniejszy sie o polowe. Zoltka gotowac na parze uwazajac aby woda nie wrzala.
Przetrzec przez sito cebule z przyprawami i polaczyc z zoltkami mieszajac. Dodac maslo po kawaleczku uwazajac aby kazdy kawaleczek byl dobrze wymieszany zanim wrzucisz nastepny.
Sos powinien miec konsyst. majonezu. Przyprawic sola i pieprzem Caienna i posiekana pietruszka.
Podaje sie goracy.
Smacznego!
Terry
From: "Hacker" <102715nospam@ticino.com>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności