<- Suflet ze szpinaku 2Lista potraw z grupy: InneSzybki obiad - kociołek różności ->

PDF Drukuj

Sznycle serowe

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1647 razy.


4 plastry sera salami lub tylżyckiego, warmińskiego, goudy, podlaskiego,
1 łyżka mąki,
1 jajko,
2 łyżki tartej bułki,
2 łyżki margaryny lub oliwy.

Plastry sera grubości 1,5 - 2 cm obtoczyć w mące, rozbełtanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym
tłuszczu, z obu stron, na rumiano. Skórka powinna być
chrupiąca, a ser w środku półpłynny. Sznycle serowe
podawać z ryżem na sypko i surówką sezonową.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności