Dodano: 2000-08-20 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2605 razy.
400 g baklazanow pokrojonych w kostke ok. 1 cm. (obranych)
300 g pomidorow (zaparzyc przez moment, obrac posiekac)
1 zabek czosnku
1 lyzeczka cukru
12 lyzek oliwy sloneczn. albo kukur.
sol, pieprz
parmezan starty do posypania
Podsmazyc troche baklazany na 6 lyzkach oliwy, dodac zabek czosnku.
Osobno na 6 lyzkach oliwy podsmazyc pomidory przez ok. 5 min. dodac cukier i posolic.
Polaczyc baklazany z pomidorami i gotowac przez nastepne 10- 15 min. (mozna dodac lyzke posiekanej swiezej bazylii).
Wrzucic na ugotowany makaron i posypac parmezanem.
Smacznego
Terry
From: "Hacker" <102715nospam@ticino.com>