<- Bakłażany z grzybami 15 minLista potraw z grupy: Warzywa, owoceBakłażany zapiekane ->

PDF Drukuj

Bakłażany z makaronem

Dodano: 2000-08-20 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1966 razy.


400 g baklazanow pokrojonych w kostke ok. 1 cm. (obranych)
300 g pomidorow (zaparzyc przez moment, obrac posiekac)
1 zabek czosnku
1 lyzeczka cukru
12 lyzek oliwy sloneczn. albo kukur.
sol, pieprz
parmezan starty do posypania

Podsmazyc troche baklazany na 6 lyzkach oliwy, dodac zabek czosnku.
Osobno na 6 lyzkach oliwy podsmazyc pomidory przez ok. 5 min. dodac cukier i posolic.
Polaczyc baklazany z pomidorami i gotowac przez nastepne 10- 15 min. (mozna dodac lyzke posiekanej swiezej bazylii).
Wrzucic na ugotowany makaron i posypac parmezanem.
Smacznego
Terry
From: "Hacker" <102715nospam@ticino.com>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności