<- Sos veloute z szafranemLista potraw z grupy: SosySos vinaigrette 3 ->

PDF Drukuj

Sos vinaigrette 2

Dodano: 2000-08-21 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4354 razy.


2 czesci octu balsamicznego,
4 czesci dobrej oliwy,
4 czesci wody,
jeden zabek czosnku,
1 lyzeczka cukru.

Czosnek utrzec z cukrem w drewnianej misce, wcierajac czosnek w drewno. Wymieszac ocet, oliwe i wode, mocno potrzasajac butelka, wylac na salate, wymieszac szybko, posypac swiezo zmielonym pieprzem i podawac.
Mozna do vinaigrette dodac swiezych lub odmrozonych malin.
Magdalena
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności