<- Sałatka tabboulehLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka tokijska ->

PDF Drukuj

Sałatka Tabule

Dodano: 2000-08-22 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4202 razy.


Jest lekko kwaskowata i bardzo orzezwiajaca.

250 g kaszy kus-kus,
2 cytryny,
8 lyzek oliwy z oliwek,
3 pomidory,
1 papryka czerwona,
1 surowy ogórek,
2 lyzki swiezej cebuli (niekoniecznie),
1 kiwi (niekoniecznie),
1 lyzka posiekanej zielonej pietruszki,
1 lyzka estragonu,
3 lyzki posiekanej swiezej miety,
sól, pieprz

Kus-kus przygotowac zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodac do niego sok z cytryny i oliwe z oliwek, pokrojone warzywa i przyprawy. Dobrze wymieszac i mocno schlodzic.
Udekorowac mieta i cytryna. Najlepiej przygotowywac w przeddzien.
Smak naprawde zadziwiajacy.
Smacznego.
Pozdrawiam - Basia
From: Daniel Jarosik <djarosik@boss.zie.pg.gda.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności